Sikeres volt a negyedik HunFest! – The Fourth Annual Hungarian Festival (HunFest) Was A Success

  1. Negyedik Magyar Fesztivál – Hunfest – Glendale-ben (beszámoló magyarul)
  2. Fourth Annual Hungarian Festival – HunFest – in Glendale (English)

Negyedik Magyar Fesztivál – Hunfest – Glendale-ben (beszámoló magyarul)

Immár negyedik éve zajlott le a HunFest, a Magyar Fesztiválunk Glendale-ben, a Soleri amfiteátrum körüli gyepen. Fesztiválunk ebben az évben is nagyon sikeres volt, mindenki nagyon jól érezte magát. Ebben az évben három jól ismert zenész csoport lépett fel, ezzel is hangulatosabbá, nívósabbá téve az eseményt.

A Napocska kisdiákjai most sem maradtak el a műsorral, magyar dalokat énekeltek és népi táncokat mutattak be.

Őket követte Sárog Noémi akit újra láthattunk, ezúttal a dobos Lorenzo és a billentyűs Riccardo kíséretében, akikkel együtt retro és kortárs magyar dalokkal szórakoztatott bennünket.

A Fészer Banda New Yorkból érkezett és hagyományos régi magyar népdalokat, eredeti hangzással, hozott Phoenixbe, ugyanakkor egy pár hagyományos magyar népi táncot is bemutatott, sőt tanított is az érdeklődőknek. 

A helyi Traveler is eljött a fesztiválunkra, ahol olyan zeneszámokat mutatott be, amelyeket Scott Jeffers az erdélyi havasokban írt, a hazai madarak és az erdő hangjai inspirálták. 

Hagyományos magyar ételeket, például gulyást, csirkepaprikást és lecsót kóstolhattak a vendégeink.  Ugyanakkor rengeteg süteményt, a pogácsától kezdve (ami nem éppen hamuba sült, de azért hagyományos volt), Kossuth kiflin, almás pitén, diós és mákos bejglin keresztül a zserbóig, dobos tortáig és krémesig. 

A gyerekeknek alkalmuk volt régi magyar szokásokkal ismerkedni, hagyományos jurtában szórakozni, miközben nomád őseinkről tanultak Bartha Szilviától, a Turul Culture tulajdonosától. Azonkívül rengeteg játékkal szórakozhattak. 

Fesztiválunk nemcsak magyar közönségnek szól, hanem mindazoknak akiket a magyar kultúra érdekel. Rengetegen jöttek el olyanok is, akik sokat nem tudtak a kultúránkról és itt alkalmuk volt megismerkedni vele. Ugyanakkor a Phoenixi magyar közösségnek alkalma volt együtt lenni, együtt ünnepelni. 

Köszönjük mindenkinek aki eljött, önkénteseinknek, zenészeinknek, árusainknak! Találkozunk jövőben!

Mégtöbb képért katt ide.

Published by

E. Réka Fromm

A Hungarian native from Transylvania, Réka Fromm is the language instructor for adults at the HCA Phoenix. She is teaching Hungarian as a foreign language for English-speaking adults, leading small groups of beginner through intermediate classes through Zoom. A Phoenix resident for almost three decades, she is also a travel writer and occasional translator.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s