Magyar Családi Tábor

Szeretettel várunk a hagyományőrzés és közösségépítés jegyében!

Tölts egy teljes hétvégét a hegyek közt, családias hangulatban, miközben gyermeked magyar nyelvtudása és kreativitása is fejlődik! Egyedi eseményre számíthattok, ahol gyereketek jobban elsajátíthatja a magyar nyelvet, fejlesztheti a szókincsét, részt vehet különféle kreatív és mozgásos programokon, közösen kirándulhat más gyerekekkel.

Helyszín: Strawberry, Arizona.

Ki vehet részt?

Bárki, aki szeretne magyar családokkal ismerkedni, időt tölteni együtt és szeretné, ha gyereke szókincse fejlődne, jobban megismerné a magyar kultúrát, barátkozna magyar gyerekekkel. A gyerekprogramokon való részvétel a nyelvtudás szintjétől független. Gyereknek számít bárki, aki 18 év alatti.

Ahhoz, hogy a tábor lefoglaltnak számítson, a részvételi díj ki kell legyen fizetve november 13-ig.

Biztonság

A táborba érkezéskor mindenki (felnőtt és gyerek) fel kell mutasson egy 48 órás negatív Covid-tesztet. Természetesen, ez még nem jelenti azt, hogy el tudunk kerülni minden veszélyt, így a fertőzés veszélyét sem, de megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy ne legyen gond. Legtöbb foglalkozás majd kinti légtérben zajlik. Mindenki saját felelősségére vesz részt a táborban. 

A foglalkozások és kirándulás kültérben zajlik, víz és erdő közelében, köves területen. Függetlenül attól, hogy a gyerekek órán vesznek részt vagy órák után játszanak, a szülők felelőssége is felvigyázni őket. Kérjük, segítsetek nekünk ebben, hogy elkerüljük a baleseteket.

Hozzájárulás

Sikerült a tábor egy részét pályázati pénzből fedeznünk. A hozzájárulás igazán szimbolikus a költségekhez képest. A $100 két éjszakára fedezi a szállást, valamint tartalmazza az összes programot: kreatív foglalkozások, mozgásos játékok, torna, kirándulás, tábortűz stb. Arra megkérnénk, hogy járuljatok hozzá a harapnivalókhoz és ezek elkészítéséhez. Meg fogjuk beszélni a későbbiekben, hogy mire lesz szükség.

Egynapos részvétel

Ha elfogynak a szobák, vagy valaki máshol foglalna szállást, esetleg csak egy napra tudna feljönni, akkor erre is lehetőséget adunk. Legtöbb programot szombatra tervezzük és a János Vitéz előadás is akkor tekinthető meg. Vasárnap kirándulás van a programon.

János vitéz előadás

A tábor keretén belül megtekinthetitek a János vitéz színdarabot Pálinkás Dániel előadásában.

A Pilvax Players és Pálinkás Dániel legújabb produkcióját a 2020-as világjárvány és az azt követő karantén ihlette. Petőfi örökérvényű művének legújabb adaptációja felteszi a kérdést, hogy miképpen lehet újraértelmezni egy klasszikus művet, illetve magát a színházi teret feje tetejére állt világunkban, s ezáltal beszélni olyan aktuális témákról, mint a vándorlás és a trauma, valamint az azt követő gyógyulás folyamata. Az előadás nézői ezáltal különleges színházi kísérlet és közösségi élmény részeseivé válhatnak. Előadó és a befogadó együtt bontják le a közöttük lévő “negyedik falat”, s vesznek részt Petőfi hősének kalandjaiban, melyhez kellékként mindössze négy üvegpohár és egy, az összes karakternek hangot adó mesélő szolgál. 

„A János vitéz az, amit az ember szeretne odaajándékozni külföldi ismerőseinek, hogy megérezzék a magyar népjelleg melegségét, humorát, semmihez sem fogható báját, hogy megérezzék a magyar szív verését.” 

Szerb Antal

Szerezz élményt gyerekednek!