Távol és mégis közel

Lassan több mint egy hónapja vagyunk karanténban és próbáljuk meg a hétköznapjainkat színesebbé tenni, elviselhetőbbé a bezártságot, a távolságot. Mindenkinek más az, ami működik, amitől nem érzi magát elszigeteltnek. Van, aki többet tornázik, van olyan, aki többet főz, süt, aki többet olvas, de olyan is van, aki alig várja, hogy megkezdődjék az iskola és picivel kevesebbet legyenek otthon a gyerekek 🙂 Van, akinek most nehéz. Nehéz, mert nem tud eljárni rendszeresen közösségbe, egyedül van, a telefon az, amin keresztül tudja tartani a kapcsolatot a külvilággal.

Mi azért vagyunk itt, hogy mindenkit továbbra is bátorítsunk a kapcsolattartásra. A közösség összetartó erejére ilyenkor méginkább szükség van. Ezért nem szüntettük be rendszeres programjainkat és újabb programokat indítottunk el.

Mi az, amiben eddig részt vehettek és továbbra is várunk résztvevőket?

A Beszélsz Magyarul? találkozók havi rendszerességgel folytatódnak.

A Magyar költészet napját Irodalmi esttel ünnepeltük, ahol vendégeink megosztották velünk kedvenc verseiket, gyerekkori élményeiket, történeteket, melyek egy-egy vers keletkezéséhez fűződtek és még arról is beszélgettünk, hogy mióta ünneplik a költészet napját, ki az, aki kezdeményezte, valamint régebben milyen formában ünnepelték.

A Napocska Magyar Iskola kisdiákjairól sem feledkeztünk meg. Március 21-e óta átálltak a tevékenységeink online módba és hetente találkozik mindhárom csoport a Zoom applikáción keresztül.

Április 28-ától egy új sorozattal jelentkezünk. Hetente tartunk majd Közösségi Kedd-et, mindig más-más téma áll majd a középpontban. De beszélgetésre és a kapcsolódásra mindig lesz alkalom. Most kedden főzni és sütni fogunk Anikóval, valamint Margóval. Akkor is érdemes jelentkezni, ha valaki már ismeri a magyar ételeket és el is tudja őket készíteni, hiszen ezek a találkozók nem csak arról szólnak, hanem arról is, hogy egymásnak támasza legyünk, ápoljuk a barátságokat, vagy akár újabb ismeretséget szerezzünk.

Kérjük, ha bármelyik programunk felkeltette az érdeklődésüket, itt jelentkezzenek: hca.of.phoenix@gmail.com

Bárki csatlakozhat, ezek az összejövetelek abszolút ingyenesek. A célunk, hogy teret adjunk továbbra is a találkozásra, a tartalmas együttlétre.

Published by

HCA Phoenix

The Hungarian Cultural Association of Phoenix (HCAP) is an independent, all-volunteer, educational, charitable and non-partisan organization open to anyone with interest in nurturing the Hungarian language and culture, regardless of world view, nationality, or religion. Our goal is to nurture the Hungarian language, culture, identity, and traditions, and make them available to present and future generations through educational programs, celebrations, commemorative events, and social gatherings. Through our mission, we aim to broaden familiarity with the Hungarian culture within the American community, thereby nurturing and strengthening Hungarian-American ties and relationships.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s