Újabb szalagavatót ünnepeltünk

Újabb szalagavatót ünnepeltünk 2023 március 18-án, folytatva a 2021-ben indított hagyományt, hogy az otthoni, erdélyi, magyarországi iskolai szokásokat kicsit idehozzuk Arizonába és megismertessük fiataljainkkal.

Ünnepeltjeink ezúttal Szelinger Ilona és Szalai Boglárka, akik az idén elballagnak a Napocskától. Mint két évvel ezelőtt, az idén is, ELC oklevél átadásával volt összekötve a szalagavató. Bogi és Ilona ugyanis november végén sikeresen letette a magyar nyelvvizsgát

A kis ünnepség, amit most már a Napocskás közösségben tarthattunk, a múltkori pandémiás szükkörű alkalomtól eltérően, a szalagavatóval kezdődött. A következő végzős generáció, Veres Ádám és András-Letanovszky Helga tűzték ki Ilonára és Bogira a Napocska emblémájával díszített szalagot, ami a hovatartozást, identitást, de egyben az elválást is jelzi.

Ezután került sor a Magyarországról érkezett oklevelek átadására, amit a vizsgára felkészítő dr. Veres Monikát, a vizsgáztató dr. Vicsacsán Rékát illető köszönetek és virágcsokrok átadása előzött meg. A lányok Napocskás tanárnőjüknek, András Emesének is virággal kedveskedtek. Köszönjük a figyelmességet! Az ünnepség fényét ha nem is az otthoni szokások szerinti bál, de egy gyönyörűen díszített nagy csokitorta emelte,  amit együtt fogyasztottunk el az iskolai alkalmat követő közös falatozáson.

Bogi, Ilona, nagyon büszkék vagyunk rátok, szívből örülünk a sikeres nyelvvizsgának és annak, hogy együtt ünnepelhettünk veletek! Sok sikert kívánunk nektek az elkövetkezőkben és izgatottan várjuk a májusi ballagást!

Mégtöbb kép itt.

Published by

HCA Phoenix

The Hungarian Cultural Association of Phoenix (HCAP) is an independent, all-volunteer, educational, charitable and non-partisan organization open to anyone with interest in nurturing the Hungarian language and culture, regardless of world view, nationality, or religion. Our goal is to nurture the Hungarian language, culture, identity, and traditions, and make them available to present and future generations through educational programs, celebrations, commemorative events, and social gatherings. Through our mission, we aim to broaden familiarity with the Hungarian culture within the American community, thereby nurturing and strengthening Hungarian-American ties and relationships.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s