Szalagavató a Napocska Iskolában

Hagyományt indítottunk. 2021 március 27-én tartottuk meg a Napocska első szalagavató ünnepségét. Jövendő végzőseink, ünnepeltjeink: András-Letanovszky Hanga és Szalai Benedek.

Mi is a szalagavató? Sokunkban szép emlékként maradt meg a líceumi évek végén tartott ünnepség, amikor a soron következő generáció, azaz a tizenegyedik osztályosok, a végzősökre szalagot tűznek ki, általában az iskola szimbólumával. Ez egyben a hovatartozást, identitást, meg az elválást is jelzi. 

Otthon (ez kinek Magyarország, Erdély vagy más magyarlakta terület) nem pandémiás időkben a szalagavató egyre nagyobb szabású bálként van jelen az iskolai életben. A jelenlegi körülményekre való tekintettel az idei szalagavatónk szűkkörű, meghitt ünnepség volt. Hangára és Benire Bogi és Helga, a Napocska következő két legidősebb diákja tűzte ki a szalagot. Ezt követően dr. Vicsacsán-Nagy Réka, az intézmény igazgatója, átadta az időközben Magyarországról postai úton megérkezett ECL nyelvvizsga okleveleket, ugyanis Beni es Hanga decemberben sikeres magyar felsőfokú nyelvvizsgát tettek, illetve ennek az első részét. Mindnyájan nagyon büszkék vagyunk rájuk és köszönjük dr. Veres Mónikának a felkészítésükre fordított időt és energiát! Ugyancsak most került sor a Phoenixi Magyar Kulturális Egyesület 2020-as Közösségi Díjának személyes átadására. A 2020 decemberében tartott virtuális karácsonyi ünnepségen bejelentett díjjal járó jelképes ajándékot Réka, az egyesület elnöke, nyújtotta át Beninek. Az ünnepség zárásaként poharunkat emeltük a Hanga és Beni egészségére, ki igazi, ki pedig gyerekpezsgővel.

Sok sikert és kitartást kívánunk az elkövetkezőkben is Beninek es Hangának, többek közt a nyelvvizsga második feléhez is, és izgatottan várjuk a június 13-i ballagásukat, amin remélhetőleg már a közösség több tagjával is együtt tudjuk ünnepelni őket!

Published by

HCA Phoenix

The Hungarian Cultural Association of Phoenix (HCAP) is an independent, all-volunteer, educational, charitable and non-partisan organization open to anyone with interest in nurturing the Hungarian language and culture, regardless of world view, nationality, or religion. Our goal is to nurture the Hungarian language, culture, identity, and traditions, and make them available to present and future generations through educational programs, celebrations, commemorative events, and social gatherings. Through our mission, we aim to broaden familiarity with the Hungarian culture within the American community, thereby nurturing and strengthening Hungarian-American ties and relationships.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s