Az iskoláról

A Napocska Magyar Iskola 2016 óta létezik ezalatt a név alatt és a Phoenixi Magyar Kulturális Egyesület keretén belül működik, mely egy 501(c)(3) minősítésű civilszervezet.

Fontos Információ

Mikor: minden második szombaton

Hol: Mind and Body Kids – Early Childhood Education Center, 9510 N 75th Ave, Peoria, AZ

Beíratkozás: napocska@hcaphoenix.org

Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/napocskaphx/

A Napocska Iskola filozófiája és jelenlegi tevékenységei

Célunk olyan iskolán kívüli/hétvégi oktatást biztosítani, mely során diákjaink elsajátítják a magyar nyelvet, megismerkednek kultúránk és hagyományaink sokszínűségével. Iskolánknak közösségformáló ereje, értékörző és -teremtő szerepe van a helyi magyar közösségben.

Tevékenységeinket négy csoportban folytatjuk:

  1. Baba-mama csoport (újszülött – 3 év)
  2. Óvoda (4év – 7év)
  3. Iskola (8év – 14év+): kezdő/középhaladóknak – beszéd és szókincsfejlesztés
  4. Iskola (15év-18év) – ECL nyelvvizsgára való felkészítés A2, B1, B2, C1 szint.

A tantervet a gyerekek nyelvismereti szintjéhez és korához igazítjuk. Általában a mama-baba foglalkozáson diákjaink mondókákat, körjátékokat, énekeket tanulnak. Az óvodások csoportjában arra összpontosítunk, hogy szókincsüket fejlesszük, játékos feladatok keretében megismertessük velük azokat a betűket, amelyek nem találhatók meg az angol ábécében. Az iskolások az írás-olvasás készségének fejlesztése mellet Magyarország történelmével, földrajzával, irodalmával és sok más érdekes témakörrel ismerkednek meg.

Helyszín

Óvodai/iskolai oktatáshoz alkalmas helyet találtunk partnerünk, a Mind and Body Kids Preschool, révén. Itt igazán kellemesen érezheti magát minden korosztály. Jól felszerelt, rengeteg játékkal kecsegtető termekben zajlik a foglalkozás, melyet játszóház követ, vagy hancurozási az udvar játszóterén. 

Tanáraink

Csoportjainkat olyan önkéntesek tanítják, akiknek különféle, de kötődő szakmájuk van pl. magyar szakos és kulturális nevelést oktató egyetemi tanár, pedagógusi képzésben részt vett, képzőművészeti vagy tudományokban szakosodott tanár. A nagyobb létszámú csoport(ok)ban segédtanár tevékenykedik – általában egy olyan tinédzser, aki anyanyelvi szinten beszél magyarul és szeret gyerekekkel foglalkozni.

Jelenlegi tanárok

Napocska Reklám


A Napocska Magyar Iskola fenntartását számos nagylelkű adományozó teszi lehetővé úgy mint a szülők, tanárok és tágabb közösség. Ezen adományok szerves részét képezik az iskola működtetésének.

Iskolánk háláját fejezi ki nagylelkű szponzorainak is!

Hataron_megvalosult_a_magyar_kormany_tamogatasaval_bga_alap

Iskolánk szülői és tanári szemmel

Photos/Fotók: Edit Vasadi Photography